Hur det startade

 

PerOlof Clifford Johansson född i Skellefteå 1948 

Jag kände som många andra, tidigt till musikanterna från Skaraborg. Jag hade dansat, sjungit och "fioliolejat" till dem men som sagt jag bodde då i Skellefteå!

I juni 2017 flyttade jag ner till Skövde och Skaraborg. Jag lärde snabbt känna duktiga musikanter från hela Skaraborg och 2020 var det dags att starta SKARABORGBIGBAND!  

En orkester som ligger perfekt i tiden Ett klimatsmart storband som återvinner massor av bra musik! Vi använder oss dessutom av vindkraft med 13 blåsare. Kompsektionen har fått smeknamnet "komposten" för där frodas de bästa rytmerna som gör att varje låt växer! 

 Vår ”samtida” publik kommer att föryngras när de kommer på våra konserter både när de lyssnar och dansar så vi skapar positiva energier!  En konsert med oss blir en ren vitamininjektion!  Vi ska dessutom återuppväcka namnet SKARABORG denna galanta del av Sverige!

Jag hade en lycklig musikalisk uppväxt under sextiotalet då all musik fanns samtidigt! Instrumentalmusik med kända orkestrar låg på samma listor som Beatles. Frank Sinatra sjöng Beatles låtar och han var populär med Strangers in the night samtidigt som Rolling Stones slog igenom med Satisfaction.

Count Basie spelade Beatles på storbandsvis. Vi hade fantastiska soulartister som Ray Charles, Stevie Wonder, Aretha Franklin, James Brown, Dianne Warwick.  Elvis gjorde comeback och även han sjöng Beatles låtar! En fantastisk musikepok!

LillBabs var stjärnan när Beatles var på svensk TV! Vi såg på populära TV serier som Perry Mason, Batman, Mission Impossible Pink Panther. 1962 kom första James Bond filmen och den musiken håller än och är aktuellare än någonsin!

Vetenskapen säger att den musik man hörde som fjortonåring påverkar en resen av livet. 1962 var Count Basie i Skellefteå! Jag såg första Bondfilmen och fick börja med Umeå BigBand 1968! Det känns därför fullständigt naturligt att låta SkaraBorgBigBand göra avstamp i 60 talets musikskatt. Vi plockar fram melodierna som många minns men som de aldrig får höra i media numera.

60 talets musik var underhållande, dansant och mycket omväxlande. Det var ett årtionde med massor av odödliga  melodier, fantastiska sångare och duktiga kompositörer. En kulturskatt som vi ska bevara och få att leva vidare.

Vår signaturmelodi är given och skrevs för hundra år sedan!  "Vi äro musikanter ifrån Skaraborg" men givetvis i sambatakt! 

Välkommen till våra glada härliga konserter med bra musik, välkända melodier, härliga rytmer och duktiga sångare!